1 Decembrie

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost și va rămâne unul dintre cele mai importante și mai înălțătoare momente din istoria României, eveniment care, în pofida trecerii timpului, este și va fi mereu viu în sufletele românilor. Împlinirea unității naționale nu a fost doar un rezultat al activității oamenilor politici, guvernelor sau partidelor, ci a fost, în primul rând, voinței întregii națiuni române.

Sărbătorim astăzi 105 ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România Mare. Această zi reprezintă un moment unic, special, marcat de recunoștință, solidaritate și speranță. Este ziua în care rememorăm și cinstim jertfa strămoșilor noștri, care au găsit curajul să lupte pentru constituirea statului național român.

Să păstrăm în sufletele noastre dorința, speranța și spiritul înaintașilor noștri, să rămânem uniți în suflet și-n simțiri și să continuăm să alegem un singur drum care stă la baza împlinirii noastre – unitatea.

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, dragi români!

Conducerea Școlii Gimnaziale „Regina Maria” Sibiu


1 DECEMBRIE 2023

Ziua Marii Uniri – 1 Decembrie 1918 – Sărbătoarea națională a României, ne oferă prilejul să rememorăm momentul istoric ce i-a adus pe toți românii între granițele aceleiași patrii și faptele de eroism din trecutul nostru milenar.

Ne sunt, așadar, mereu vii în inimă idealurile și jertfa de sânge care au făcut posibilă reîntregirea țării.

Cinstim astfel, în inimile noastre, pământul românesc și limba noastră românească și ne bucurăm de frumusețea fără egal a României, căci e eternă parte din ființa noastră.

De ziua României credem cu tărie că viitorul îi este de pe acum modelat de urmașii vrednici ai unei istorii care ne înalță și pe care, noi, dascălii, îi formăm cu emoție, cu vocație și cu încredere în valorile autentice!

La mulți ani, România!

La mulți ani tuturor românilor!


Inspector Școlar General,
Prof. Emilian-Marius NOVAC


Sari la conținut